Alapanyagok

Papír

A kínálatot ma rendkívül széles kreatív karton és papírválaszték jellemzi. Elsősorban 200-300 g/m2 tömegű kreatív kartonokat használunk meghívóinkhoz: főként bordázott felületű, illetve metálfényű kartonokat. Fontos az adott grafikához, ill. kiegészítőkhöz a megfelelő felületű és színárnyalatú papír kiválasztása.

Javasoljuk a fiatalosabb, színes grafikákhoz, valamint a rusztikus meghívókhoz a bordázott kartonok használatát. Nagyon elegáns megjelenést kölcsönöznek a finoman csillogó hatású metálfényű kartonok, melyek közül előszeretettel választják a gyöngyház, pezsgő, fehérarany árnyalatokat. Gyakori kiegészítői az esküvői papírtermékeknek az áttetsző, számtalan mintázatban, árnyalatban kapható pauszok. Igény szerint bármilyen más (nyomott mintás, kézzel készült, rostselyem, banánrost stb.) papírt lehet választani. Szívesen segítünk a tájékozódásban.

Kiegészítők

Szaténszalagok, díszzsinórok számos (szélességben, színben, szegélyben különböző) változatát használjuk fel a meghívók készítésénél, a legkülönbözőbb formában és módon. A kiegészítőkhöz tartoznak a különböző díszpapírok, textíliák, szövött és horgolt szalagok, illetve a kártyákra, szalagokra ragasztható gyöngyök, strasszok, kristályok, szatén masnik és virágok, valamint díszes kapcsok. A felhasznált anyagoknak csak a képzelet szab határt, előfordult, hogy régi horgolt csipketerítő virágai kerültek a meghívók előlapjára.

A kellékek beszerzési ára széles skálán mozog. Így a meghívó végső árát pontosan csak a kiegészítő díszek kiválasztása után tudjuk meghatározni. Szeretnénk ugyanakkor azokra a grafikai tervekre is felhívni a figyelmet, melyek önmagukban is vonzó és ízléses megjelenést kölcsönöznek a meghívóknak, s nem feltétlenül igényelnek külön díszítést.